Hogeschool Rotterdam

Gepubliceerd op: 5 December 2019

Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling waar meer dan 40.000 studenten en 4.000 medewerkers aan hun carrière werken. De hogeschool biedt, verspreid over de stad, meer dan negentig opleidingen aan in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

Activiteiten op AI gebied

Bij het programma AI & Ethiek komen onderzoeksactiviteiten samen vanuit diverse lectoraten. Daarnaast worden trainingen, keuzevakken en minoren aangeboden en start er in september 2022 een opleiding. Ook zijn er teach the teachertrajecten en wordt in diverse hybride leeromgevingen gewerkt aan de ontwikkeling van onderwijsactiviteiten.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zijn actief in verschillende bouwstenen zoals Mensgericht AI en in verschillende toepassingsgebieden met lectoren, onderzoekers, adviseurs en een programmamanager. Wij vinden het belangrijk om onze inzichten te delen en met elkaar te bouwen aan inclusie, verantwoorde AI en ons talent mee te nemen voor de wereld van morgen.

Waarom NL AIC?

Het ecosysteem in Nederland op het gebied van AI is voor ons een combinatie van kennisinstellingen, bedrijfsleven, start-ups en organisaties die allemaal betrokken zijn bij het thema en dit met elkaar verder willen brengen.

Bekijk de website van de deelnemer