Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Zuyd Hogeschool

Organisatieprofiel

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals.

Activiteiten op AI gebied

Meerdere opleidingen en lectoraten binnen Zuyd maken gebruik van AI of werken (deels) binnen het vakgebied AI. Het lectoraat Data Intelligence heeft Applied AI expliciet als onderzoeksgebied.

Bijdrage aan NL AIC

Door resultaten van eigen onderzoeksprojecten te delen en samen met andere coalitie-deelnemers nieuwe onderzoeksprojecten te initiëren.

Waarom NL AIC?

Zuyd Hogeschool is een publieke kennisinstelling en heeft meerdere opleidingen en onderzoeksgroepen op het gebied van Data Science en AI. Met onze deelname proberen we enerzijds kennis en ervaring in breder verband te delen en anderzijds onze regio te versterken.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.