Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Zuid-Holland AI

Organisatieprofiel

Holland AI ontsluit een van de grootste AI-ecosystemen van Nederland, bestaande uit de Zuid-Hollandse kennisinstellingen, het bedrijfsleven en publieke partners.

Activiteiten op AI gebied

Holland AI maakt de potentie van AI in de regio zichtbaar en richt zich op het versnellen van ontwikkelingen en innovatie op het gebied van AI, data en digitalisering. Focus thema’s hierin zijn: • Veiligheid, vrede en recht • Haven en Maritiem • Energie en duurzaamheid • Gezondheid en zorg • Technologische Industrie

Bijdrage aan NL AIC

Holland AI richt zich op het versterken van het regionale AI-ecosysteem en verbindt de Zuid-Hollandse kennisinstellingen, bedrijfsleven en publieke partners met als doel het versnellen van AI-innovatie in de regio.

Waarom NL AIC?

Holland AI verbindt mensen die willen bijdragen aan het AI-ecosysteem in Zuid-Holland.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.