Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Wetsus,European centre of excellence for sustainable water technology

Organisatieprofiel

Wetsus, European centre of excellence for sustainable water technology, is een faciliterend intermediair voor trendsettende kennisontwikkeling. Wetsus creëert een unieke omgeving en strategische samenwerking voor de ontwikkeling van rendabele en duurzame waterbehandelingstechnologie ism 100 bedrijven en 23 universiteiten.

Activiteiten op AI gebied

Wetsus heeft momenteel 3 promotietrajecten met AI als onderdeel.

Bijdrage aan NL AIC

Wetsus heeft een groot netwerk van kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven. Samen kunnen we nieuwe algoritmen ontwikkelen.

Waarom NL AIC?

samenwerking met AI stakeholders en ontwikkelen van nieuwe kennis op gebied van Artificial Intelligence en machine learning

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.