Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

VeiligheidNL

Organisatieprofiel

VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie en zet zich al 40 jaar in om het leven van miljoenen mensen veilig(er) te maken door veilig gedrag in een veilige omgeving te stimuleren. Om impact te kunnen maken richten we ons op de meest voorkomende en meest ernstige letsels, waar preventie belangrijk én mogelijk is.

Activiteiten op AI gebied

Binnen VeiligheidNL gebruiken we machine learning om Nederlandse klinische teksten te verwerken, en gebruiken we data science om ons onderzoek te ondersteunen. Daarnaast wordt er door ziekenhuizen en andere zorgpartijen data met ons gedeeld, en onderzoeken we continu hoe we dat op een zo goed mogelijke manier kunnen doen.

Bijdrage aan NL AIC

Binnen VeiligheidNL zijn er een aantal medewerkers die zich bezig houden met machine learning en data science projecten. Graag delen wij onze kennis en ervaringen. We staan open voor samenwerking in relevante projecten.

Waarom NL AIC?

Wij doen mee aan de Nederlandse AI coalitie omdat we op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van data delen en gezondheidszorg. Daarbinnen is het voor ons belangrijk dat er ook aandacht is voor toepassingen buiten het primaire zorgproces zoals preventie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.