Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Vartion B.V.

Organisatieprofiel

Uit een fascinatie voor wetenschap, IT en AI ontwikkelde Vartion zoek- en analysemachines voor biomedische research: ‘Harvey’ en ‘Pascal’, voor compliance in de financiële wereld. Vartion wil klanten sneller en efficiënter inzichten bieden, maar boven alles met AI de menselijke intelligentie versterken en dat vermogen teruggeven aan de maatschappij

Activiteiten op AI gebied

AI is de kern binnen de ontwikkeling van onze oplossingen. Zo zien wij AI onze datastromen interpreteren en annoteren, maken wij gebruik van AI om afbeeldingen uit te lezen en zetten we AI in om digitale processen te optimaliseren en te versnellen.

Bijdrage aan NL AIC

Door het uitwisselen van kennis en ervaring die betrekking hebben op AI en de toepassing daarvan in de domeinen Financiële Dienstverlening en Biomedisch Onderzoek.

Waarom NL AIC?

Vartion heeft een duidelijke focus om humane intelligentie te complementeren met artificiële intelligentie. Wij doen mee aan de Nederlandse AI Coalitie om nieuwe kennis en ervaringen die betrekking hebben op AI te delen en waar mogelijk met partners op te trekken bij nieuwe initiatieven en projecten.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.