Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Universiteit van Amsterdam

Organisatieprofiel

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingenaanbod. De UvA is een intellectueel knooppunt met 34.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Activiteiten op AI gebied

De UvA heeft al meer dan 30 jaar een AI bachelor en master en hoogstaand onderzoek in de AI. Vier AI universiteitshoogleraren leggen verbindingen tussen de verschillende faculteiten. De UvA heeft een unit in het Europese ELLIS netwerk, succesvolle AI spinoffs en het hoofdkantoor van het Innovation Center for Artificial Intelligence.

Bijdrage aan NL AIC

Als onderdeel van de Amsterdamse AI coalitie vormen we een belangrijke hub binnen het Nederlandse AI netwerk.

Waarom NL AIC?

De Universiteit van Amsterdam ziet een grote toekomst voor AI en doet de komende jaren grote investeringen in het onderwerp. Alleen door nationaal samen te werken kunnen we hier de grote stap voorwaarts maken die nodig en mogelijk is.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.