Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Universiteit Twente

Organisatieprofiel

Universiteit Twente is een jonge, ondernemende researchuniversiteit. Onze wetenschappers, docenten en studenten zijn pioniers in het verbinden van technologie met sociale wetenschappen. High Tech Human Touch noemen we dat. Met onze actieve, nieuwsgierige blik op de wereld signaleren we grote maatschappelijke uitdagingen.

Activiteiten op AI gebied

Bij de Universiteit Twente werken meer dan 200 onderzoekers aan en met AI. De UT positioneert zichzelf op het gebied van embedded AI: zowel de technical embedded AI als de social embedded AI.

Bijdrage aan NL AIC

Onze onderzoekers delen hun ervaring en expertise binnen de verschillende werkgroepen van de NL AIC en zijn daarnaast actief lid van de AI Oost Hub.

Waarom NL AIC?

Met een open, inclusieve en ondernemende houding wilt de UT bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijke, digitale en duurzame samenleving. De UT ziet hierin het belang van samenwerking binnen de wetenschap en het sociale domijn.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.