Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Universitair Medisch Centrum Groningen

Organisatieprofiel

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Activiteiten op AI gebied

Het UMCG stimuleert gericht het toepassen van AI in deze zorgsector door het opbouwen van een brede AI community, het ontwikkelen en aanbieden van een breed pallet aan onderwijsactiviteiten, en het ondersteunen van onderzoek naar en de ontwikkeling en implementatie van zorgproducten, die gebruik maken van artificial intelligence.

Bijdrage aan NL AIC

Medewerkers op het gebied van AI participeren actief in de verschillende werkgroepen van de NL AIC en brengen hun expertise in op het gebied van AI in zorg en onderzoek

Waarom NL AIC?

Het UMCG, in samenwerking met het Data Science Center in Health (DASH), stimuleert gericht het toepassen van data science/AI in deze zorgsector. We willen onze AI kennis delen en nieuwe kennis opdoen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.