Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Unilever Foods Innovation Center

Organisatieprofiel

Unilever is wereldwijd toonaangevend in fast-moving consumer goods. Zij verkoopt circa 400 merken in ruim 190 landen. Iedere dag gebruiken 2,5 miljard mensen een Unilever-product. In het Foods Innovation Centre vinden alle innovaties plaats voor Unilever’s wereldwijde voedingsmerken, zoals Knorr, Hellmann’s, De Vegetarische Slager en Calve.

Activiteiten op AI gebied

Digitalisering van Productontwikkeling

Bijdrage aan NL AIC

Wij zijn actief in de twee workstreams ‘start ups and scale ups’ en ‘research en innovatie’. Daarnaast is er een actieve participatie in het agro en voedingsdomein. Daar liggen veel mogelijkheden om, samen met partners uit de gehele voedselketen, Nederland beter op de kaart te zetten met betrekking digitalisering.

Waarom NL AIC?

Op het voedingsdomein liggen veel mogelijkheden om Nederland beter op de kaart te zetten met betrekking tot digitalisering van de gehele voedselketen. We hebben met vele partners een gezamenlijke rol om dit te bewerkstelligen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.