Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

TU Delft

Organisatieprofiel

Toponderwijs en -onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. Onze 8 faculteiten bieden 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen. Onze ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers delen een fascinatie voor wetenschap, design en techniek. Onze gezamenlijk missie: impact voor een betere samenleving.

Activiteiten op AI gebied

Op de TU Delft voeren AI-wetenschappers onderzoek uit om betere en slimmere technologieën te ontwikkelen teneinde een antwoord te kunnen bieden op wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen. Wij leiden de toekomstige generatie digitale professionals op met diverse opleidingen en trainingen verwant aan AI, datawetenschappen en digitalisatie.

Bijdrage aan NL AIC

De TU Delft neemt deel vanuit het Zuid-Hollandse ecosysteem waarin we bijdragen aan elk van de Bouwstenen in de Coalitie en vele van de Toepassingsgebieden. Samen met de andere deelnemers vormen we netwerken op vele van de relevante wetenschapsgebieden en activiteiten in de Coalitie en dragen actief bij aan de coördinatie van deze netwerken.

Waarom NL AIC?

De TU Delft gelooft sterk in het inzetten van AI als effectief middel voor het beantwoorden van de huidige maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken. Om succesvol bruggen te kunnen (blijven) slaan tussen kennis en toepassing van AI is het belangrijk om actief de samenwerking met wetenschappelijke en maatschappelijke partners aan te gaan.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.