Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

TNO

Organisatieprofiel

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die mensen en kennis verbindt om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

Activiteiten op AI gebied

We richten ons op twee onderzoeksvelden: methodes voor veilige autonome systemen in een open wereld en verantwoorde besluitvorming in human-machine teams. Samen met partners ontwikkelen we AI oplossingen voor maatschappelijke en industrie uitdagingen. Wil je met ons samenwerken, neem dan contact met ons op via onze website.

Bijdrage aan NL AIC

Door het combineren van onze AI expertises met multidisciplinaire kennis. Hierdoor zijn we in staat om verantwoorde systeemoplossingen te creëren.

Waarom NL AIC?

Zodat we AI-kennis toepasbaar kunnen maken voor bedrijven en overheden.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.