Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Tilburg University

Organisatieprofiel

Tilburg University combineert kennis van de digitale wetenschappen, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen om de samenleving vooruit te helpen. Op het gebied van Artificial Intelligence onderscheidt Tilburg University zich door haar aandacht voor zowel de technische kant als de sociale, juridische, ethische en economische aspecten en impact.

Activiteiten op AI gebied

Onze activiteiten staan beschreven op de website van de Tilburg University AI Special Interest Group (TAISIG). Hier is ook ons position paper te vinden met daarin onze visie op de ontwikkeling en de toepassing van AI technieken. Zie: https://www.tilburguniversity.edu/research/institutes-and-research-groups/taisig

Bijdrage aan NL AIC

Medewerkers van Tilburg University zijn lid van werkgroepen van de NLAIC. Wij nemen deel aan de AI Hub Brainport en zijn daar coördinator van het werkpakket mensgericht AI.

Waarom NL AIC?

Om kennis te nemen van relevante ontwikkelingen in beleid en activiteiten op nationaal niveau en in andere regio’s. Een netwerk om partners te vinden voor AI gerelateerde onderzoeksprojecten.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.