Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Thales Nederland

Organisatieprofiel

Met 2200 mensen in Nederland ontwikkelt en produceert Thales Nederland oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart, defensie, cybersecurity en indentiteit en authenticatie.

Activiteiten op AI gebied

Thales ontwikkelt AI voor gebruik in kritische systemen waar complexiteit steeds groter wordt en impact van beslissingen steeds belangrijker in luchtvaart en defensie.

Bijdrage aan NL AIC

Thales Nederland wil en kan een actieve rol spelen in ontwikkeling, kennisdeling en informatie over AI in missie kritische systemen.

Waarom NL AIC?

Thales werkt samen met overheid en wetenschap in het ontwikkelen van oplossingen voor defensie en security.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.