Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Technopolis Group

Organisatieprofiel

Technopolis Group is een gespecialiseerd onderzoeks- en adviesbureau in beleidsevaluaties op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie en zetten deze expertise in over de hele beleidscyclus en op uiteenlopende thematische gebieden. Wij nemen nooit genoegen met kant-en-klare oplossingen, maar werken nauw samen met onze klanten.

Activiteiten op AI gebied

We voeren regelmatig beleidsstudies en -evaluaties uit waarin technologie zoals AI een prominente rol speelt. Daarnaast zetten we machine learning en big data technieken in voor onderzoeksdoeleinden.

Bijdrage aan NL AIC

We nemen momenteel deel in de werkgroep Maatschappelijke Inbedding en orienteren ons op andere werkgroepen en activiteiten binnen NL AIC.

Waarom NL AIC?

We sorteren voor op hetgeen komen gaat en achten aansluiting bij de ontwikkelingen in NL AIC relevant voor zowel onze klanten als de eigen organisatie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.