Delen met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Technische Universiteit Eindhoven – EAISI

Organisatieprofiel

Het Eindhoven AI Systems Institute (EAISI) brengt alle AI-activiteiten van de TU/e samen. Toponderzoekers uit verschillende onderzoeksgroepen werken samen om nieuwe AI-toepassingen te creëren met een directe impact op de echte wereld. Het motto van EAISI “AI for the real world” omdat er vooral gewerkt wordt aan AI-gebaseerd onderzoek.
Het TU/e – EAISI instituut onderneemt een heel scala aan AI-gerelateerde activiteiten, zowel onderwijs, onderzoek als valorisatie. De TU/e is al jaren actief op het gebied van AI, met innovatief onderzoek op het gebied van intelligente machines, slimme mobiliteit en zorg. Bovendien hebben we met AIMM het eerste ICAI-Lab in Eindhoven.

Bijdrage aan NL AIC

De TU/e is actief in verschillende werkgroepen van de NL AIC, zowel horizontaal als verticaal. . De ‘verticale’ werkgroep over het toepassingsgebied Mobiliteit wordt vanuit de TU/e geleid en gezien de focus van EAISI op Health, High Tech en Mobility zijn we ook nauw betrokken bij de toepassingsgebieden Gezondheid & Zorg en Smart Industry.

Waarom NL AIC?

De TU/e is met EAISI zeer gecommitteerd aan onderwijs, onderzoek en valorisatie op het gebied van AI vanuit de overtuiging dat Nederland een significant verschil kan maken. De combinatie van onze koppositie in high-tech systeemontwikkeling, gebalanceerde morele insteek en kennis van data geeft ons in Nederland het juiste gereedschap in handen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.