Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Technische Universiteit Eindhoven – EAISI

Organisatieprofiel

Het Eindhoven AI Systems Institute (EAISI) brengt alle AI-activiteiten van de TU/e samen. Toponderzoekers uit verschillende onderzoeksgroepen werken samen om nieuwe AI-toepassingen te ontwikkelen voor de zorg, mobiliteit en intelligente machines, met een directe impact op de echte wereld. Het motto van EAISI is dan ook “AI for the real world!”.

Activiteiten op AI gebied

EAISI onderneemt een scala aan AI-gerelateerde activiteiten, zowel onderwijs, onderzoek als valorisatie. De TU/e is al jaren actief op het gebied van AI, met innovatief onderzoek op het gebied van intelligente machines, slimme mobiliteit en zorg. Intussen zijn er vier ICAI labs op de TU/e; mooie samenwerkingen tussen de industrie en onderzoekers.

Bijdrage aan NL AIC

Met EAISI levert de TU/e een bijdrage aan AI onderwijs, onderzoek en valorisatie. Onze koppositie in hightech systeemontwikkeling, samenwerking met de industrie gecombineerd met kennis van data geeft ons het juiste gereedschap in handen.

Waarom NL AIC?

De TU/e is actief in verschillende werkgroepen van NL AIC. Zo geven we leiding aan het toepassingsgebied Mobiliteit, en zijn we nauw betrokken bij de toepassingsgebieden Gezondheid & Zorg en Smart Industry.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.