Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Stichting VierTaal

Organisatieprofiel

Stichting VierTaal verzorgt onderwijs voor leerlingen die problemen hebben met taal, communicatie en/of horen (cluster 2). Zeven (voortgezet) speciaal onderwijs scholen en vier ambulante diensten werken daarbij intensief samen.

Activiteiten op AI gebied

Binnen het onderwijs is AI al geruime tijd aanwezig in de vorm van adaptieve educatieve software. Wij scholen wij ons personeel om AI beter te begrijpen en daarbij horen ook ethische gesprekken over de inzet van AI binnen het onderwijs. Daarnaast besteden wij in de klas ook aandacht aan AI.

Bijdrage aan NL AIC

Wij denken mee over de inzet van AI in het speciaal onderwijs en delen graag onze expertise en ervaringen.

Waarom NL AIC?

Toekomstgericht onderwijs is een van de speerpunten van Stichting VierTaal. Wij houden de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en denken dat AI een belangrijke rol in het onderwijs kan gaan spelen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.