Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

STC Group

Organisatieprofiel

STC Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals. STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam.

Activiteiten op AI gebied

STC ontwikkelt een AI-strategie voor de komende jaren. De strategie zal ervoor zorgen dat studenten beter voorbereid zijn op een industrie en samenleving die AI omvat en docenten competenter worden in het begrijpen en toepassen van AI in onderwijs, onderzoek en industriële oplossingen.

Bijdrage aan NL AIC

Best practices delen, inhoudelijke expertise bieden, samenwerken aan onderzoeksprojecten, deelnemen aan belangenbehartiging en bijdragen aan de ontwikkeling van ethische en technische normen voor AI in het beroepsonderwijs.

Waarom NL AIC?

NLAIC kan ons toegang geven tot middelen, expertise en de beste praktijken op het gebied van AI. Dat zal STC Group helpen voorop te blijven lopen op het gebied van AI-gestuurde onderwijspraktijken.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.