Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Squerist

Organisatieprofiel

Squerist faciliteert, initieert en begeleidt organisaties bij voldoende wendbaar worden om competitief te blijven in een wereld waar technologie, arbeid en productbeleving steeds sneller veranderen. Binnen de vakgebieden Software Testen en Business Transformation is het hun missie om Squeristers, opdrachtgevers én hun specialisme verder te brengen.

Activiteiten op AI gebied

Squerist begeleid organisaties bij (data) kwaliteitsmanagement, het testen van AI-applicaties en integratie, bias assessments. Daarnaast begeleiden we organisaties bij de transformatie naar MLOps en andere Agile werkwijze. Bij onze gecertificeerde AI-trainers kunnen organisaties in de leer over processen, risico’s en kwaliteit voor AI-applicaties.

Bijdrage aan NL AIC

Squerist is actief lid in verschillende werkgroepen, we denken mee over kwaliteitsborging van AI. Waaronder ethisch verantwoorde, privacy vriendelijke en veilige AI oplossingen.

Waarom NL AIC?

Om de bewustwording van de noodzaak van kwaliteitsmanagement binnen AI in een vroeg stadium te kunnen vergroten. Waardoor we bijdragen aan de volwassenheid van AI processen. Maar ook aan eerlijke, transparante en verantwoordelijke AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.