Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Simacan

Organisatieprofiel

Simacan is een open, leveranciersonafhankelijk cloud platform voor digitale samenwerking in de transport en logistiek. Snel en veilig digitaal samenwerken met transportbedrijven en verladers om sector brede uitdagingen aan te pakken; zoals het verlagen van transportkosten, het optimaliseren van de transportketen en het verminderen van CO2.

Activiteiten op AI gebied

Wij zetten AI methoden in om betrouwbare reistijden en ETA’s te voorspellen die rekening houdt met lokale wetgeving (denk aan venstertijden), het weer, seizoen en de actuele verkeersafwikkeling. Daarmee ondersteunen we de menselijke planner bij het nemen van operationele beslissingen.

Bijdrage aan NL AIC

Wij delen graag onze kennis van locatie gebonden data, AI technieken en het op orde krijgen van data kwaliteit voor data delen.

Waarom NL AIC?

Wij ondersteunen logistieke partners met de transitie naar duurzamer en optimaler transport middels een platform voor het delen van executie data tussen stakeholders in een supply chain. Daarvoor is samenwerking, data en kennis delen esssentieel. Dat doen we dus ook graag op het gebied van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.