Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Saxion University of Applied Sciences

Organisatieprofiel

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Deventer, Enschede en Apeldoorn studeren ruim 27.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en afstudeerrichtingen aan, zowel voor nationale als internationale studenten. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten praktijkgericht onderzoek gedaan.

Activiteiten op AI gebied

Binnen verschillende lectoraten (met name Ambient Intelligence en Mechatronica) en opleidingen (o.a. HBO-ICT en Mechatronica) is AI een speerpunt. Onderzoek wordt uitgevoerd door zowel onderzoekers, docent-onderzoekers als studenten naar toepassingen en doorontwikkelingsmogelijkheden van AI, waarbij ook het bedrijfsleven meegenomen wordt.

Bijdrage aan NL AIC

Met name vanuit onze lectoraten nemen onderzoekers deel aan de werkgroepen van NLAIC om input te leveren en samenwerkingsverbanden op te zetten. Saxion brengt naast inhoudelijke expertise ook de capaciteit van studentonderzoek in alsmede een breed netwerk aan bedrijven en instellingen waar AI toepassingen van groot belang zijn.

Waarom NL AIC?

Het motto van Saxion is ‘Get Ready for a Smart World’. Hierbij sluit slimme, overwogen inzet van technologie zoals AI nauw aan. Samenwerking met andere belanghebbenden speelt daarbij in toenemende mate een rol. NLAIC biedt een platform om samen op te trekken met verschillende kennispartners.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.