Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

saMBO-ICT

Organisatieprofiel

saMBO-ICT is een zelfstandige organisatie van en voor alle MBO-instellingen en heeft sterke banden met MBO Voorzieningen, MBO Raad, Kennisnet en met SURF. De belangrijkste pijlers binnen saMBO-ICT zijn belangenbehartiging, kennisdeling en gezamenlijke projecten.

Activiteiten op AI gebied

Belangenbehartiging, kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen

Bijdrage aan NL AIC

Via de saMBO-ICT netwerken dragen we bij aan AI en besteden zo aandacht aan de impact die dit zal hebben op het onderwijs, de maatschappij en ons leven.

Waarom NL AIC?

AI is een belangrijke technische ontwikkeling en heeft een impact op de samenleving. Steeds vaker worden AI toepassingen gebruikt en ingezet in het dagelijkse leven. AI zien wij als een belangrijk onderwerp niet alleen voor studenten en docenten i.r.t. hun ontwikkeling maar ook voor toepassingen binnen bv. de bedrijfsvoering van mbo instellingen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.