Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Rijksmuseum Boerhaave

Organisatieprofiel

Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Benoemd tot Europees Museum van het Jaar in 2019. Vanuit onze passie voor wetenschap laten we iedereen ontdekken dat wetenschap van onschatbare waarde is voor het dagelijks leven.

Activiteiten op AI gebied

Tentoonstelling, Lezingen (voor jong en oud), Symposia, Debatten, Educatieve programma’s voor basisscholen, voortgezetonderwijs, MBO, HBO en WO.

Bijdrage aan NL AIC

Groot publieksbereik (100.000+ bezoekers per jaar, 250.000+ websitebezoekers per jaar, grote achterban op social media). Kenniscentrum op het gebied van wetenschap(shistorie). Aanzienlijk netwerk met toonaangevende wetenschappers en kennisorganisaties.

Waarom NL AIC?

Wij bereiden een grote tentoonstelling over AI voor. In een samenleving waarin wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan, willen wij mensen hierbij te betrekken en laten zien waar deze ontwikkelingen vandaan komen. Zo ontstaat er meer begrip van wetenschap en de bijzondere prestaties van onderzoek en innovatie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.