Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

RELX

Organisatieprofiel

RELX (voorheen Reed Elsevier) is een Europees bedrijf dat informatie- en data-analyses biedt aan professionals als artsen, jusristen en wetenschappers. Wij passen AI-technologieën als Machine Learning toe om relevantere inzichten te verschaffen aan die professionals. Dat doen we onder meer via een van de Tech Hubs van Elsevier, in Amsterdam.

Activiteiten op AI gebied

Wij passen AI technologieen al decennia toe om onze data-gedreven producten nog beter te maken. We doen dit onder meer in een van onze wereldwijde ‘Tech Hubs’ in Amsterdam en door nauw samen te werken met (academische) partners in Nederland zoals ADS.

Bijdrage aan NL AIC

Als actief lid helpen wij de NL AI Coalitie bij het behalen van de gezamenlijke doelstellingen. Dankzij ons brede blik op technologische ontwikkelingen – bijvoorbeeld AI-onderzoek in de wetenschap – kunnen we nuttige inzichten genereren.

Waarom NL AIC?

Voor het netwerk van alle organisaties, publiek en privaat, die geinteresseerd zijn in AI. Gezamenlijke acties kunnen Nederland, een van onze thuislanden, verder helpen bij de ontwikkeling van AI-toepassingen, breed gedragen in de samenleving, in Nederland.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.