Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Radboud Universiteit

Organisatieprofiel

De Radboud Universiteit in Nijmegen draagt bij aan een vrije en gezonde wereld met gelijke kansen voor iedereen, waarbij we een significante impact maken op regionaal en internationaal niveau. Radboud AI is een interdisciplinair initiatief dat alle activiteiten op het gebied van AI aan de Radboud Universiteit en Radboud UMC met elkaar verbindt.

Activiteiten op AI gebied

Onderzoek en ontwikkeling

Bijdrage aan NL AIC

AI onderzoekers van de Radboud Universiteit nemen actief deel in de verschillende werkgroepen van de NL AIC en brengen hun expertise in op het gebied van AI in verschillende vakgebieden. Daarnaast zijn we actief lid van de AI Oost Hub.

Waarom NL AIC?

Radboud Universiteit werkt binnen de Nederlandse AI Coalitie graag samen met andere Nederlandse kennispartners, industriele partners, overheden en burgers aan toekomstige AI technologieën en applicaties in de gebieden Health, Natural Sciences, Education, Neuroscience en Communication.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.