Delen met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Q42

Organisatieprofiel

Q42 bouwt apps, websites, connected devices, spraakassistenten, games, robots, VR- en AI-toepassingen. Met ruim 80 engineers bedenken en maken we sinds 2000 digitale producten met impact. Dingen waar je een glimlach van krijgt. Dat doen we vanuit Amsterdam en Den Haag.

Activiteiten op AI gebied

Een breed palet aan activiteit. Van het opzetten van een data-/AI strategie, tot aan het implementeren van de AI in de producten, bijvoorbeeld mobiele apps. Maar ook de prototyping om te valideren of AI meerwaarde heeft voor de businesscase van een klant.

Bijdrage aan NL AIC

In onze productontwikkeling draait het altijd om de eindgebruiker. Vanuit onze ervaring met het daadwerkelijk implementeren van AI in producten willen we graag helpen deze nieuwe technologie naar eindgebruikers toe te brengen.

Waarom NL AIC?

Bij Q42 strijden we ervoor het allerbeste product neer te zetten. Steeds vaker ontstaat de wens om hiervoor AI te gebruiken. Bij de klant en bij onszelf. Deze praktijkkennis willen we delen om AI een zinvolle nieuwe technologie te laten zijn voor eindgebruikers.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.