Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Provincie Noord-Brabant

Organisatieprofiel

Innovatieve, dynamische en high tech Datascience Provincie met een grote AI potentie.

Activiteiten op AI gebied

We voeren activiteiten uit om de ontwikkeling en de toepassing van AI bij het bedrijfsleven in de Brabantse Provincie te bevorderen. Dat doen we door mogelijk te maken, te stimuleren, te verbinden en te coördineren.

Bijdrage aan NL AIC

Door bij te dragen aan consortium vorming en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven die het gebruik en de ontwikkeling van AI bij bestaande en nieuwe bedrijven.

Waarom NL AIC?

Vanwege de kansen en mogelijkheden van AI en de stimulerende, aanjagende en verbindende rol die we als Provincie kunnen spelen voor onze partners.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.