Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Platform PRIO

Organisatieprofiel

Het lectorenplatform voor Praktijkgericht ICT Onderzoek (PRIO) vertegenwoordigt praktijkgerichte ICT-onderzoeksgroepen van HBO-instellingen en streeft naar optimale samenwerking tussen hogescholen en universiteiten, tussen onderwijs en onderzoek en tussen onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Activiteiten op AI gebied

PRIO vertegenwoordigd 88 ICT lectoren en meer dan 166.000 ICT studenten. De activiteiten kenmerken zich door praktijkgericht en verantwoorde AI innovatie. Daarbij is zij opleider van AI experts en AI gebruikers en zij kan de nieuwe werknemers AI ready opleiden en bestaande werknemers AI ready maken met trainingen.

Bijdrage aan NL AIC

De NLAIC heeft met de ICT-opleidingen en praktijkgerichte onderzoeksprogramma een krachtige partner voor innovatie van AI en voor AI-trainingen.

Waarom NL AIC?

Het HBO ICT-onderzoek en onderwijs in AI is praktijkgericht, maar ook fundamenteel, en altijd regionaal ingebed. De landelijke afstemming in PRIO en in NLAIC is voor ons van waarde voor strategische en landelijke opschaling van onze activiteiten op het gebied van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.