Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Philips

Organisatieprofiel

Koninklijke Philips N.V. is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.

Activiteiten op AI gebied

Zie: https://www.philips.com/a-w/about/artificial-intelligence/ai-enabled-solutions en https://www.philips.com/a-w/about/artificial-intelligence/ai-publications

Bijdrage aan NL AIC

Philips doet mee in diverse werkgroepen met de bouwstenen voor AI en natuurlijk in het toepassingsgebied Gezondheid en Zorg.

Waarom NL AIC?

Philips ziet AI als een van de belangrijke technologieën om het leven van mensen te verbeteren door betere uitkomsten en lagere kosten in de zorg . Het is voor Philips belangrijk dat Nederland een voorname rol op het gebied van AI speelt en er in Nederland samen wordt gewerkt aan relevante AI-toepassingen voor de zorg.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.