Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Organisatieprofiel

Regionaal ontwikkelingsbedrijf met het doel om investeringen naar de regio Noord-Holland Noord door activiteiten in te zetten op het verbetering van het vestigingsklimaat, het uitrollen van een Mkb- en acquisitie strategie en het voeren van regiomarketing.

Activiteiten op AI gebied

Diverse projecten in de regio, zoals datalabs en het platform Data Science Alkmaar.

Bijdrage aan NL AIC

Door kennisdeling

Waarom NL AIC?

Vanwege kennisuitwisseling en het ecosysteem.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.