Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

OneThird

Organisatieprofiel

1/3 van het geproduceerde voedsel wordt verspild. Bij OneThird, combineren we slimme algoritmes om houdbaarheid van versproducten te voorspellen en voedselverspilling te reduceren. Naast onze spectrale- en beeld analyse stelt ons cloud platform telers, distributeurs en retailers in staat samen te werken om deze missie werkelijkheid te laten worden.

Activiteiten op AI gebied

Onze ‘holistische’ benadering van houdbaarheid stelt ons in staat om juist die data te gebruiken die producenten én consumenten belangrijk vinden in het (af)keuren van voedsel. Dit betekent dat wij interne analyses doen mbv spectrometrie en big data analyse. Ook doen we daarnaast externe analyse mbv beeldherkenning.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zullen op het gebied van agri food kartrekker zijn wat betreft innovatie gericht op het effectief laten verlopen van voedselstromen. Hiermee delen we onze ervaring, en zullen op technisch gebied uitwisselen wat drivers zijn om stappen te nemen tegen voedselverspilling. Daarnaast verzamelen we data van relevante informatie voor de gehele keten.

Waarom NL AIC?

Voedselverspilling reduceren doe je niet alleen. Agri-technologie zorgt voor een duurzamere voedselketen doormiddel van screening en optimalisatie van voedselstromen. Wij doen mee aan de Nederlandse AI coalitie om op het gebied van analytisch vermogen en datastromen een actief gesprek te voeren met geschikte partners om dit doel te verwezenlijken.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.