Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

OnePlanet Research Center

Organisatieprofiel

OnePlanet Research Center is een multidisciplinaire samenwerkingsorganisatie tussen Wageningen University & Research (WUR), Radboud University, Radboudumc and imec. Wij combineren de nieuwste sensor en digitale AI technologieën met specialismen uit de landbouw, voeding en gezondheid. En dragen daarmee bij aan een duurzamere en gezonde samenleving.

Activiteiten op AI gebied

– Sensor&Chip development voor geautomatiseerde metingen – Digital platform development (Data analytics, machine learning, Digital Twin development & AI) – Development projecten op het snijvlak van Digitale technologieën en AI in de applicatie domeinen ‘Precision Health, Nutrition & Behavior’ en ‘Precision Agriculture and Foodprocessing’.

Bijdrage aan NL AIC

Door actief te participeren in activiteitenen projecten binnen de Nederlandse AI Coalitie met de ontwikkeling van nieuwe (geminiaturiseerde) sensorsystemen en digitale AI platforms in de domeinen ‘Precision Health, Nutrition & Behavior’ en ‘Precision Agriculture and Foodprocessing’. Internationale positionering.

Waarom NL AIC?

OnePlanet Research Center werkt binnen de Nederlandse AI Coalitie graag samen met andere nederlandse kennispartners en industrie aan toekomstige AI technologieën en applicaties in domeinen ‘Precision Health, Nutrition & Behavior’ en ‘Precision Agriculture and Foodprocessing’. Bijdragen aan de internationale AI positionering van Nederland.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.