Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

NXP Semiconductors Netherlands B.V.

Organisatieprofiel

NXP Semiconductors is een wereldleider in chiptechnologie, met een omzet van ruim 9 miljard USD; hoofdkantoor in Eindhoven en grootste fabriek in Nijmegen. NXP richt zich op ‘Secure Connections for a Smart World’, is wereldmarktleider in chips voor automotive en is een belangrijke technologieleverancier voor Internet of Things toepassingen.

Activiteiten op AI gebied

Ontwikkelen chip technologie die secure, low power edge AI toepassingen mogelijk maakt; toepassen AI in onze productie; toepassen AI in onze interne IT systemen.

Bijdrage aan NL AIC

Als wereldspeler in chiptechnologie, maken wij AI toepassingen mogelijk in edge devices, die naast AI in de cloud, AI in internet of things toepassingen mogelijk maken. Toepassing hiervan zal ook in Nederland nieuwe AI toepassingen mogelijk maken.

Waarom NL AIC?

AI zal een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, gezondheid en veiligheid. Als we onze krachten in Nederland bundelen, bereiken we meer en creëren we bovendien exportkansen voor Nederlandse bedrijven.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.