Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Organisatieprofiel

Beeld en Geluid beheert één van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld. Voor Beeld en Geluid is inzet van kunstmatige intelligentie om haar collectie toegankelijk te maken essentieel. Op die manier dragen ze bij aan een open, vrije, inclusieve en mediawijze samenleving.

Activiteiten op AI gebied

Binnen het Media and Democracy Lab en PublicSpaces initiatief werkt Beeld en Geluid aan het onderzoeken van hoe AI ‘responsible’ ingezet kan worden.

Bijdrage aan NL AIC

Beeld en Geluid is samen met de KB initiatiefnemer van de Cultuur en Media Werkgroep binnen de Nederlandse AI Coalitie. Beeld en Geluid werkt samen met kennisinstellingen aan verschillende AI toepassingen en oplossingen.

Waarom NL AIC?

Kennisopbouw en -deling.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.