Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Midpoint Brabant

Organisatieprofiel

Midpoint Brabant is dé schakel tussen ondernemingen, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties in de regio Midden-Brabant. Met gebundelde krachten werken we aan een slimme en duurzame regio én de brede welvaart in ons land. Met als motto: ondernemen en innoveren met de mens centraal.

Activiteiten op AI gebied

Ecosysteem MindLabs, Digital district (Spoorzone & Kennis-as), The Tailors netwerk, Digihub (DAI) netwerk, Impact startups (data)aanpak, Human capital agenda Digitsalisering & AI, DataLab AI, Data space for society, Smart Industry hub Gate2 (initiatief van Midpoint Brabant), en Regio Deal met het Rijk (Digitalisering & AI-projecten).

Bijdrage aan NL AIC

Midpoint Brabant versnelt de next economy in Midden-Brabant als regionale ontwikkelingsmaatschappij. Het kernprogramma is Digitalisering & AI (DAI), met focus op fieldlabs, startups, data spaces en AI-Netwerken. Samenwerking met Nederlandse AI Coalitie is een belangrijk streven.

Waarom NL AIC?

Midpoint Brabant bevordert een sterk ecosysteem in Midden-Brabant door samenwerking met bedrijven, scholen, overheden en maatschappelijke organisaties. Ze ontwikkelen en versterken gezamenlijk programma’s, projecten en diensten, wat leidt tot meer impact en executiekracht voor het verwezenlijken van initiatieven.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.