Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Microsoft BV

Organisatieprofiel

De missie van Microsoft is om mensen en bedrijven wereldwijd hun volle potentieel te laten realiseren door technologie te creëren die de manier waarop mensen werken, spelen en communiceren verandert. We ontwikkelen en verkopen software, diensten en hardware die nieuwe kansen, meer gemak en meer waarde voor het leven van mensen bieden.

Activiteiten op AI gebied

Microsoft werkt op veel vlakken met en aan AI. Op deze site is een overzicht te vinden: https://www.microsoft.com/en-us/ai.

Bijdrage aan NL AIC

Door deelname aan de werkgroepen Maatschappelijke Inclusie, Defensie, Landbouw en Voeding en Gezondheid en Zorg.

Waarom NL AIC?

Microsoft is een voorloper bij het onderzoeken, ontwikkelen, testen, verkopen en implementeren van AI. In die rol is Microsoft zich goed bewust van haar verantwoordelijkheid om technologie veilig en vertrouwd te ontwikkelen en implementeren, en levert graag actief een bijdrage aan bredere politieke en maatschappelijke discussies over AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.