Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Mediquest

Organisatieprofiel

MediQuest voorziet in actuele en onafhankelijke (TTP-rol)(stuur)informatie over de zorg (zorgaanbod, zorguitkomsten, etc.). Wij ontwikkelen beslisondersteuning voor de zorg en en dragen op deze wijze bij aan het realiseren van betere zorguitkomsten tegen lagere (maatschappelijke)zorgkosten.

Activiteiten op AI gebied

Datascience toepassingen: gericht op – Samen beslissen – Juiste zorg op de juiste plek – Inzicht in effect van behandelingen – Zinnige en zuinige zorg Beslis-ondersteunende modellen inzetten in het primaire proces.

Bijdrage aan NL AIC

Wij dragen bij door onze kennis, ervaring en netwerk in te zetten in de werkgroep(en) van gezondheid en zorg.

Waarom NL AIC?

Wij geloven dat door samenwerking en een actieve bijdrage de maatschappelijke toegevoegde waarde van AI-oplossingen sneller tot stand komen en geaccepteerd worden, waardoor de beoogde maatschappelijke impact (preventie, de juiste zorg op de juiste plek, samen beslissen) bevorderd wordt.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.