Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

MedicalPHIT

Organisatieprofiel

MedicalPHIT is de expert op het gebied IT in de zorg. Ons hart gaat sneller kloppen van interoperabiliteit, imaging en samenwerking. We bedenken graag slimme oplossingen voor de zorgprofessional en patiënt van morgen. Ook op het gebied van AI zijn we thoughtleader om de vertaling te maken van visie naar implementatie.

Activiteiten op AI gebied

Wij nemen een onafhankelijke positie in tussen de zorg, de data en leveranciers van AI toepassingen en de software waar deze algoritmen ‘in hangen’. Zo kunnen we zorgaanbieders goed helpen bij de selectie en implementatie van AI toepassingen. Als externe kennispartij brengen we leveranciers en zorgaanbieders graag bij elkaar.

Bijdrage aan NL AIC

We zijn al 20 jaar actief in de Zorg ICT en kennen het landschap als geen ander. We weten welke issues hier spelen. AI is relatief nieuw maar het data vraagstuk is dat niet. Het operationaliseren van AI in de klinische workflow past erg goed bij ons portfolio. De rode draad in ons werk is interoperabiliteit.

Waarom NL AIC?

Wij zien AI als een ‘enabler’ om ons zorgstelstel in de toekomst duurzaam te houden. Gelukkig wordt AI steeds vaker toegevoegd aan het IT-portfolio van de specialist. Als onafhankelijke partner spelen we graag een rol in het opschalen van AI in de zorg. Onze kennis en ervaring op het gebied van interoperabiliteit in de zorg helpt ons daarbij.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.