Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Maritieme Academie Harlingen

Organisatieprofiel

Wij verzorgen VMBO opleidingen Rijn-. Binnen-, Kustvaart, scheeps- en jachtbouw. De MAH leidt bemanningen op, medeoprichter van het wereldwijde netwerk binnenvaart opleidingen. (www.edinna.eu). Verder beschikt de MAH over een geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld, waar in een virtuele omgeving, zelflerende algoritmes getest kunnen worden..

Activiteiten op AI gebied

Mede opzetten van een Ecosysteem binnenvaart voor Noord Nederland en verder. Ondermeer vanuit AI HUB NNL en een goedgekeurde REACT aanvraag.

Bijdrage aan NL AIC

Meewerken aan een AI binnenvaart ecosysteem in Noord Nederland als verbindende speler. Hub naar talloze binnenvaart spelers. Mogelijk maken Digital Twins. Input vanuit gebruikersperspectief. Testplatforms bieden met onze simulatoren en opleidingschepen.

Waarom NL AIC?

Verder als opleider om te anticiperen op de curricuala en competentie ontwikkeling in relatie tot AI toepassingen in de binnenvaart.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.