Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Maastro

Organisatieprofiel

Maastro is een door het Ministerie van VWS erkend Topspecialistisch radiotherapie instituut die excellente zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar verbindt voor de beste oncologische behandeling. AI is niet meer weg te denken in onze innovaties op het gebied van planning, voorspelling en behandeling.

Activiteiten op AI gebied

Maastro ontwikkelt AI-gebaseerde prognostische modellen die persoonlijke behandeling mogelijk maken. Ook ontwikkelen we AI-gebaseerde keuzehulpen.

Bijdrage aan NL AIC

Maastro is betrokken bij het “ELSA Lab for Human Centric Innovation in AI”.

Waarom NL AIC?

De Nederlandse AI coalitie biedt de mogelijkheid om krachten te bundelen en AI innovatie implementatie te versnellen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.