Delen met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

LUX Data

Organisatieprofiel

LUX Data gelooft in een veilige data-gedreven toekomst voor iedereen. De toepassingen van AI bieden veel mogelijkheden, maar brengen nu nog vaak (ethische) risico’s met zich mee. LUX gelooft dat dit anders kan. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van een product dat het integreren van ethiek in AI makkelijker maakt.

Activiteiten op AI gebied

AI ethiek, data engineering.

Bijdrage aan NL AIC

LUX draagt bij aan de NLAIC door met een frisse blik AI te bekijken.

Waarom NL AIC?

LUX Data doet mee aan de NLAIC om met mede-geïntereseerden te sparren over alles wat te maken heeft met AI ethiek, human-centric AI en de maatschappelijke consequenties van de toepassingen van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.