Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

LUMC | Clinical AI Implementation and Research Lab (CAIRELAB)

Organisatieprofiel

In het LUMC geloven we dat kunstmatige intelligentie (AI) een waardevolle bijdrage kan leveren aan waardegedreven zorg. Enerzijds door een betere zorgervaring voor patiënten en medewerkers, anderzijds door betere klinische uitkomsten. Daarom zetten we stappen in het toepassen van verschillende vormen van AI.

Activiteiten op AI gebied

We zetten stappen in het toepassen van verschillende vormen van AI, van voorspellingsmodellen voor ziektebeelden tot beeld- en spraakherkenning voor het automatiseren van repetitieve taken, tot het inzichtelijk maken van complexe stuurinformatie.

Bijdrage aan NL AIC

We delen onze kennis en ervaring met de Nederlandse AI Coalitie, bijvoorbeeld onze best practices van AI-implementatie en de richtlijnen voor de inzet ervan. Door samen, vanuit verschillende perspectieven, de bottlenecks van AI-implementatie aan te pakken, leren we meer en sneller.

Waarom NL AIC?

We geloven dat we met de inzet van slimme technologie de zorg in Nederland nóg beter kunnen maken. Dat doen we vaak met partners zoals de deelnemers aan de Nederlandse AI Coalitie. Samen leren we meer en sneller. Daarom delen we onze kennis in de NL AIC, zodat we samen sneller vooruit kunnen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.