Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Justitiële Informatiedienst

Organisatieprofiel

De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een veilige en rechtvaardige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.

Activiteiten op AI gebied

Op dit moment verkennen wij verschillende mogelijkheden voor AI die de kwaliteit van onze dienstverlening vergroten. Hierbij hebben we nadrukkelijk aandacht voor privacy-enhancing-technologie en Natural Language Processing.

Bijdrage aan NL AIC

De Justitiële Informatiedienst neemt deel aan de werkgroep Vrede, Veiligheid en Recht en denken vanuit onze positie mee over innovaties op dit domein.

Waarom NL AIC?

Voor de Justitiële Informatiedienst is het delen van informatie in justitiële ketens ons bestaansrecht. Het is voor ons van groot belang om ontwikkelingen die hier aan bij kunnen dragen te volgen, uit te proberen en in te zetten wanneer mogelijk.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.