Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Jurriaan Parie

Organisatieprofiel

Algorithm Audit is in Nederland (en waarschijnlijk in Europa) de eerste NGO in haar soort op het vlak van ethische AI: de stichting verdiept zich in casussen uit de praktijk en bouwt daarmee publiek toegankelijke kennis op over de verantwoorde inzet van algoritmen.

Activiteiten op AI gebied

i) Auditcommissies: We stellen onafhankelijke adviescommissies samen die adviseren over ethische vraagstukken die zich voordoen bij de inzet van algoritmen; ii) Technische tools: We implementeren en testen (open-source en zonder winstoogmerk) technische tools om AI audits mee uit te uitvoeren; iii) Advocacy iv) Kennisdeling

Bijdrage aan NL AIC

We dienen het maatschappelijk belang door internationale AI professionals met elkaar te verbinden en kennis te delen met de Europese gemeenschap (beleidsmakers, politici, private auditors, journalisten, wetenschappers, burgers.)

Waarom NL AIC?

Lessen uit Europa delen in Nederland. Nederlandse kennis opdoen en verspreiden. Jonge organisatie in het maatschappelijk middenveld.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.