Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

iSHARE Foundation

Organisatieprofiel

iSHARE is een afspraken stelsel voor vertrouwd gefedereerd data delen, gestart in de Logistieke sector door de Topsector Logistiek. Met inmiddels data van duizenden bedrijven en duizenden identiteiten een belangrijke basis voor AI.

Activiteiten op AI gebied

We jagen actief het ontsluiten van data aan om in data spaces met behulp van onze technologische standaard en juridische framework. iSHARE Foundation bewaakt het vertrouwen en integriteit van het netwerk en ontwikkeld samen met sponsoren data spaces in oa Logistiek.

Bijdrage aan NL AIC

iSHARE is het fundament voor data spaces, om betrouwbaar data te delen tussen bedrijven in een data space. Deze data space basis is een mooi fundament voor nieuwe toepassingen.

Waarom NL AIC?

De data op iSHARE data connectors biedt een enorme mooie basis voor de AI Coalitie om nieuwe toepassingen op te bouwen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.