Delen met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Institute for Sustainable Process Technology

Organisatieprofiel

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) is een actief en open innovatieplatform voor duurzame procestechnologie. We verbinden stakeholders uit verschillende sectoren en disciplines. Bij ISPT werken industrie, MKB, wetenschappers en overheid samen aan baanbrekende innovaties.
ISPT verdiept zich in het gebruik van digitalisatie in de industrie om de traceability van transacties te verbeteren en om certificering van groene producten en energie mogelijk te maken. Onze projecten omvatten bijvoorbeeld advanced process control, predictive maintenance en technology scouting for multiple applications.

Bijdrage aan NL AIC

ISPT deelt data, kennis en netwerk met de andere deelnemers van de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

ISPT is deelnemer van de Nederlandse AI Coalitie omdat we het belangrijk vinden dat Nederland in Europa voorop blijft lopen in artificial intelligence waar het gaat om kennis en de toepassingen van AI. De focus van ISPT ligt daarbij op de procesindustrie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.