Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Huawei Technologies

Organisatieprofiel

Huawei is een toonaangevende internationale leverancier van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met geïntegreerde oplossingen over vier domeinen – telecomnetwerken, IT, smart devices en cloud – streeft Huawei ernaar om digitalisering naar elk persoon, huis en organisatie te brengen voor een volledig verbonden en intelligente wereld.

Activiteiten op AI gebied

Huawei’s AI-afdeling werkt met technologiepartners in het ecosysteem om AI applicaties te ontwikkelen. Huawei acteert daarbij als de motor achter de applicaties doordat we hardware leveren en en een AI platform aanbieden. Bovendien hebben we met de UvA en de VU een onderzoekslab opgezet op het gebied van next generation search technology.

Bijdrage aan NL AIC

Als Huawei participeren we actief in een aantal werkgroepen van de Nederlandse AI Coalitie, waaronder de werkgroepen Gezondheid en Zorg, Mobility, Transport and Logistics en Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie.

Waarom NL AIC?

We doen mee om de kennis van AI te verdiepen en te verbreden. We willen helpen om Nederland voorop te laten lopen op het gebied van AI, zowel op maatschappelijk als economisch vlak. Binnen de NL AIC zetten we ons in om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen. Op deze manier blijven we in gesprek over de mogelijkheden én de risico’s van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.