Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Holland Robotics

Organisatieprofiel

Holland Robotics is de landelijke roboticabeweging, die ten doel heeft de roboticakennis in Nederland maximaal te benutten. Een nationaal samenwerkingsverband tussen industrie, wetenschap, onderwijs en overheid. Deze krachtenbundeling heeft als belangrijkste doel de (inter)nationale concurrentiepositie te verstevigen.

Activiteiten op AI gebied

Projectaanvraag in behandeling op het gebied van AI in de agrifood. Diverse online en offline bijeenkomsten op het gebied van AI.

Bijdrage aan NL AIC

Holland Robotics, als cluster van branchevereniging High Tech NL heeft een brede achterban binnen de hightech- en roboticasector. Wij verbinden, informeren en inspireren diverse partijen om innovatie en ontwikkeling te versnellen.

Waarom NL AIC?

AI is een belangrijk deel om de robotica naar het volgend level te brengen. Door middel van AI kunnen robotica-oplossingen nog beter worden toegepast om de verschillende maatschappelijke en technoische uitdagingen op te lossen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.