Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Hogeschool Utrecht

Organisatieprofiel

Bij Hogeschool Utrecht bouwen studenten, docenten en professionals elke dag samen aan de toekomst. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt de HU aan professionalisering en innovatie van de beroepspraktijk. Dat doen we vanuit het centrum van Nederland, de regio Utrecht, internationaal bekend om zijn sterke economie en vernieuwende bedrijven.

Activiteiten op AI gebied

Onder andere: Lectoraat Artificial Intelligence, dat toepassingen van AI en datagedreven innovatie onderzoekt || ELSA Lab Media & Digital Culture, gericht op ethische toepassing van AI || Bachelor & master onderwijs op AI || Onderwijs voor professionals, zoals modules Machine Learning, Digital Ethics en Artificial Intelligence.

Bijdrage aan NL AIC

Mensgericht datagedreven digitaliseren is voor de HU een zwaartepunt: Hoe geven we vorm aan digitalisering en het gebruik van data op een manier die recht doet aan mens en samenleving? Wij integreren dit in ons onderwijs, onderzoek en co-creatie. De HU neemt o.a. deel aan de werkgroepen Media & Cultuur en Human Capital van NL AIC.

Waarom NL AIC?

AI is een systeemtechnologie, met grote impact op de samenleving. Wij leiden studenten en professionals op die zich bewust moeten zijn van de wijze waarop AI hun vakgebied wordt toegepast. De wijze waarop NL AIC zowel de kansen als bedreigingen in publiek-private samenwerking oppakt, sluit aan bij onze visie.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.