Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Hogeschool Rotterdam

Organisatieprofiel

Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling waar meer dan 40.000 studenten en 4.000 medewerkers aan hun carrière werken. De hogeschool biedt, verspreid over de stad, meer dan negentig opleidingen aan in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

Activiteiten op AI gebied

Bij het programma AI & Ethiek komen onderzoeksactiviteiten samen vanuit diverse lectoraten. Daarnaast worden trainingen, keuzevakken en minoren aangeboden en start er in september 2022 een opleiding. Ook zijn er teach the teachertrajecten en wordt in diverse hybride leeromgevingen gewerkt aan de ontwikkeling van onderwijsactiviteiten.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zijn actief in verschillende bouwstenen zoals Mensgericht AI en in verschillende toepassingsgebieden met lectoren, onderzoekers, adviseurs en een programmamanager. Wij vinden het belangrijk om onze inzichten te delen en met elkaar te bouwen aan inclusie, verantwoorde AI en ons talent mee te nemen voor de wereld van morgen.

Waarom NL AIC?

Het ecosysteem in Nederland op het gebied van AI is voor ons een combinatie van kennisinstellingen, bedrijfsleven, start-ups en organisaties die allemaal betrokken zijn bij het thema en dit met elkaar verder willen brengen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.